ШМИГАЛЬ: НАКОПИЧУВАЛЬНА ПЕНСІЙНА СИСТЕМА В УКРАЇНІ НЕМИНУЧА


На думку міністра, накопичувальні фонди можуть запряцювати до початку 2021 року

Накопичувальний рівень пенсійної системи в Україні можуть ввести до 2021 року, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 25 травня в інтерв’ю.
— Для нас це неминучість — рухатися до пенсійної системи з накопичувальними фондами… Ми зараз готуємо законопроєкти. Не хочу здатися занадто оптимістом, але до 1 січня 2021 року це цілком реально ввести, — заявив глава Кабміну.
За словами прем’єра, накопичувальна система — це єдиний шлях для майбутніх пенсіонерів отримувати гідну пенсію, а для бізнесу — зберегти адекватне навантаження.
— Обговорюється наступний варіант: 2% від нинішнього ЄСВ виділяємо в накопичення, не збільшуючи навантаження ні для фірми, ні для людини; ще 2% беремо по ПДФО. Ці 4% дозволяють в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 млн грн, — заявив Шмигаль.
Також прем’єр заявив, що буде три варіанти забрати свої пенсійні гроші. Зокрема, перший — при досягненні пенсійного віку отримай всю суму і роби, що хочеш, другий — розстрочка виплат на 5-10 років, третій — довічне утримання.
— Це виходить якийсь пенсійний депозит, де частина забезпечує держава, другу частину може докласти сама людина, — уточнив прем’єр-міністр.
Також в своєму інтерв’ю Денис Шмигаль розповів про перспективи створення в Україні окремого аграрного міністерства та обмежені можливості держави тестувати на коронавірус до 50 тисяч осіб на добу, а також пообіцяв, що енергетикою та екологією знову будуть займатися два різних міністерства.
Джерело:
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар