«ДЛЯ НАС НАДВАЖЛИВО ЗАБЕЗПЕЧИТИ НА НАЛЕЖНОМУ РІВНІ ПРОВЕДЕННЯ ЗНО НА ПОЛТАВЩИНІ», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ


Із 25 червня до 17 липня випускники Полтавщини складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Перевірити свої сили абітурієнти зможуть на пробних тестах 15 та 17 червня.
Всього тестування складатимуть 13081 абітурієнт. Зокрема, майже 7 тисяч випускників 11-х класів закладів загальної середньої освіти, понад 1,6 тисячі учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 2,7 тисячі студентів закладів фахової передвищої освіти, понад 1,7 тисячі випускників минулих років та близько 200 студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший  спеціаліст», які у 2019 році отримали незадовільну оцінку за результатами атестації з української мови, математики або історії України (1-3 бали). Більшість абітурієнтів обрали максимальну кількість предметів для складання тестів. Із трьох і більше предметів тестування складатиме 91% учнів.  
Як повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Віта Ковальська, у час карантину іспити та тести проводитимуть за окремим протоколом, розробленим Українським центром оцінювання якості освіти.
Випускники складатимуть тести з 11 предметів. Першим із них буде математика. 30 червня школярі перевірятимуть рівень своїх знань із української мови та літератури.  Завершиться ЗНО 17 липня тестами з хімії.
На Полтавщині визначено 8 округів для проведення ЗНО: Полтава, Кременчук, Гадяч, Лубни, Миргород, Карлівка, Кобеляки, Пирятин. Усього функціонуватиме 57 пунктів.
«В області зареєстровано 41 особу з особливими освітніми потребами.   Порядок проведення ЗНО порівняно з минулими роками залишається незмінним. Однак сама процедура з урахування епідемії COVID-19 має певні вимоги. На Полтавщині створено регіональний центр з питань підготовки та організації проведення ЗНО. Основне, що має бути забезпечено на іспитах ­ – це питання безпеки. Також має бути організовано підвезення дітей до пунктів тестування», – сказала Віта Ковальська.    
Особлива відповідальність покладається на установи охорони здоров’я щодо надання медичної допомоги учасникам і працівникам пунктів тестування.
«Для нас надважливо забезпечити на належному рівні проведення ЗНО на Полтавщині, зокрема функціонування пунктів проведення тестування, враховуючи всі карантинні заходи. Крім того, ми повинні підготувати певний сценарій щодо зміни пунктів тестування. Нині маємо позитивну динаміку щодо хворих на коронавірус. Вживатимемо всіх заходів, щоб така динаміка залишалася й надалі. Але маємо бути готові до того, що, можливо, в якомусь із районів може статися спалах хвороби. Ми маємо все передбачити. Наші діти останні місяці вчилися в особливих умовах. Завершили навчання дистанційно вперше за всю історію незалежної України», – сказав Олег Синєгубов.
Очільник області додав, що питання ЗНО на особливому контролі в Президента України.
Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак зауважив, що під час проведення ЗНО всі повинні дотримуватися вимог головного санітарного лікаря. Має бути забезпеченість масками та антисептиками й дотримання температурного скринінгу.
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України вступні випробування до магістратури, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінювання, відбудуться 01.07.2020 та 03.07.2020.
Джерело:

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар