УРЯД ОПУБЛІКУВАВ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН ПОЛТАВЩИНИ – ДО НЬОГО НЕ ВНЕСЛИ ЗМІН, ЧЕРЕЗ ЯКІ МІТИНГУВАЛИ ЛЮДИ


Кабмін оприлюднив розпорядження про затвердження перспективного плану області, але змін до нього не внесли.
Як і планували, на Полтавщині буде створено 61 об’єднану територіальну громаду,  їхній склад не змінювали. Про це йдеться в офіційному розпорядженні на сайті Кабміну, яке оприлюднили 27 травня. 
Раніше Полтавська ОДА направляла листа до уряду, щоб там врахували вимоги жителів Полтавщини до перспективного плану. Йдеться про вимоги жителів Кирило-Ганнівки приєднати їхнє село до Опішнянської ОТГ. Натомість, попри волевиявлення місцевих мешканців, передбачені законом процедури та вимоги методики формування спроможних об’єднаних громад, Кирило-Ганнівку віднесли до Зіньківської ОТГ. Тепер же внести зміни до плану можна буде тільки через суд.
Також до Києва приїздили пирятинці. Вони мітингували під Будинком Уряду України, адже були проти утворення Березоворудської ОТГ.




У кінцевому варіанті перспективного плану Полтавщини видно, що між 61 об'єднаною територіальною громадою розподілять 15 міських рад, 21 селищну раду та 467 сільських рад. Найбільшими ОТГ стануть  Полтавська – 314 000. людей, Кременчуцька – 223 000 людей та Лубенська – 70 000 людей. Найбільшими за площею будуть Градизька ОТГ – 1 тис. 276 км², Кобеляцька – 1 тис. 214 км² та Глобинська – 1 тис. 197 км².
Нагадаємо, ЗМІСТ писав про те, як відбувалася децентралізація на Полтавщині від початку реформи до затвердження плану. В ОДА ж раніше запевняли представників громад, що всі їхні пропозиції будуть враховані, але подала до Кабміну перспективний план із зовсім іншим територіальним поділом.
Джерело:

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар