4 ЗАМІСТЬ 25 РАЙОНІВ НА ПОЛТАВЩИНІ: ВЕРХОВНА РАДА ПРИЙНЯЛА ПОСТАНОВУ



7 липня Верховна Рада України прийняла Постанову № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Згідно з документом, тепер в Україні 138 районів. 
У Полтавській області ліквідують 25 районів та створять 4 нових – Полтавський, Миргородський, Лубенський та Кременчуцький райони. 
За Постанову проголосували 238 народних депутатів, повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій.
У документі йдеться, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.
Вибори депутатів районних рад ліквідованих районів не проводяться. А повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах, припиняються в день набуття повноважень депутатів районних рад, обраних на перших виборах до районних рад у нових районах, – йдеться у повідомленні.
Центральна виборча комісія, відповідно до Постанови, має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів.
Як відомо, 15 липня Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону, який передбачає, що сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від району.
Нагадаємо, як повідомляли раніше ОКІА “Новини Полтавщини”, Мінрегіон оприлюднив проекти майбутніх районів в Україні. Згідно з проектом, на Полтавщині буде Полтавський, Миргородський, Лубенський та Кременчуцький райони. 
Джерело:

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар