Як заохотити дітей носити маски під час карантину: поради Супрун

Малюкам до двох років одягати маску заборонено, а здоровим старшим дітям від 2 років можна носити маску в місцях, де неможливо дотримуватися безпечної фізичної дистанції в 1,5-2 метри.


Чи повинні діти носити маски у дитячих садках. Пояснення МОЗ

Про це написала ексміністерка охорони здоров’я Уляна Супрун.
“Якщо ваша дитина, одягаючи маску, торкається обличчя ще частіше, ніж коли її не носить; постійно знімає та одягає брудними руками; в неї маска постійно спадає чи просто без діла бовтається на одному вусі — це не найкраще рішення. Краще зніміть маску та відійдіть на безпечну соціальну дистанцію від інших людей, поки дитина звикає до нового аксесуару”. – йдеться у дописі Супрун.
Ексміністерка надає декілька порад, які допоможуть батькам заохотити дітей носити маски.
Як заохотити дитину носити маску:
🔹Одягніть маску перед дзеркалом та разом обговоріть, як ви виглядаєте і для чого це потрібно
🔹Намалюйте на ній веселі малюнки
🔹Покажіть приклади інших дітей в масках
🔹Намалюйте маску улюбленому персонажу дитини з книги чи мультфільмів
🔹Можна одягати маску на короткий час вдома, щоби дитина потроху звикала
Де маску можна не носити:
👉 Вдома точно можна не одягати. Якщо вдома лише ваша сім’я, всі здорові і ніхто не контактував з інфікованими COVID-19. Якщо хтось із членів сім’ї має симптоми хвороби — одягніть маску на нього.
👉 Коли діти гуляють на вулиці й поруч немає інших людей. Тільки попередьте дитину, що не треба нічого торкатися — ані лавочок, ані фонтанів з водою, ані гойдалок і решти речей на дитячих майданчиках.
👉 Не одягайте на дитину маску в басейні чи на пляжі. Якщо маска намокне — буде складно дихати. Це особливо небезпечно під час плавання.
👉 Якщо дитина активно грається, наприклад, бігає, маска може заважати дихати також. У таких випадках краще перенести гру на свіже повітря та зняти маску.
“Не забувайте, що маски для обличчя працюють лише тоді, коли ви їх одягаєте та знімаєте правильно. Будьте гарним прикладом для своїх дітей! Зокрема — не спускаєте маску нижче носа або на підборіддя. А ще — часто миєте руки з милом або обробляєте їх антисептиком, не торкаєтеся обличчя та дотримуєтеся безпечної соціальної дистанції”, – підсумувала Супрун.

Джерело : соціальна мережа Фейсбук
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар