КАБІНЕТ МІНІСТРІВ ПРОПОНУЄ ПРОДОВЖИТИ КАРАНТИН ДО 1 ЛИСТОПАДА

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Президент підтримав необхідність впровадження заборони на роботу нічних клубів та проведення концертів. Також сьогодні провели позачергову сесію Верховної Ради України. Які питання підтримали депутати – дивіться у сюжеті.

З 1 вересня мінімальна зарплата в Україні становитиме 5 тисяч гривень. Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету про підвищення мінімальної заробітної плати. 
Сергій Марченко, Міністр фінансів України
- Поетапне збільшення розміру мінімальної заробітної плати та встановнення її з 1 вересня на рівні 5 тисяч грн. При цьому буде збережене співвідношення між розмірами посадового окладу працівника першого тарифного розряду та мінімальною заробітною платою.
Під час засідання вирішили доручити Кабміну провести конкурс на найкращий Великий державний герб України.
Олександр Корнієнко, голова підкомітету з питань організації державної влади 
- Державні символи є підтвердженням факту існування держави, її суверенітету та спрямовані на зміцнення її авторитету.
Крім цього, Верховна Рада України ратифікувала договори з Європейським Союзом щодо отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС на суму до 1,2 млрд євро.
Сергій Марченко, Міністр фінансів України
- Європейським парламентом та радою було прийнято рішення щодо можливості надання виняткової макрофінансової допомоги країнам європейської політики сусідства. Зокрема, Україні для підтримки зусиль з подолання наслідків кризи зумовленої поширенням ковід-19. Таке рішення відкрило можливість для отримання нашою державою пільгового кредиту.
Джерело:

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар