Міста Полтавщини готові до дистанційного навчання, – Дмитро Лунін



Якщо в окремих містах чи районах фіксуватимуть збільшення хворих на коронавірусну інфекцію, їх вноситимуть до жовтої, помаранчевої або червоної зони. Відповідно, на таких територіях навчання у закладах освіти призупинять.
Перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін під час брифінгу 5 серпня зазначив, що всі міста Полтавщини готові до дистанційного навчання. Інша ситуація спостерігається у сільській місцевості.
“Рішення буде прийматись відповідно до зон адаптивного карантину. Якщо у Полтаві, наприклад, або в іншому місті буде збільшення хворих і ця зона підпаде під червону зону, там буде запроваджений карантин. Всі міста в області готові до дистанційного навчання. Що стосується сільської місцевості, то там є проблеми. Є кошти на придбання обладнання, зокрема, комп’ютерів, щоб там проводили дистанційне навчання. Але не в усіх селах є швидкісний інтернет і не всі діти мають засоби для навчання – комп’ютери і планшети”, – констатує Дмитро Лунін.
За рахунок коштів обласного бюджету по програмі “Опікуємось освітою” передбачене придбання ноутбуків (99 штук) для опорних закладів загальної середньої освіти та профільних ліцеїв області (очікувана вартість 1 881,00 тис.грн). Вони будуть використовуватися й у разі дистанційного навчання.
Також варто враховувати, що у сільській місцевості значно менший рівень захворювання на COVID-19, ніж у містах.
Розповсюдження коронавірусної інфекції в сільській місцевості на Полтавщині має дуже низький рівень. Якщо і буде впроваджений карантин, то він стосуватиметься в першу чергу міст, а вони готові до дистанційного навчання. Але наша позиція, що діти повинні навчатись у шкільних закладах”, – підусумував Дмитро Лунін.
У Полтаві готують різні сценарії початку нового навчального року, все залежить від епідситуації. Розглядають варіанти змішаного, дистанційного та звичної форми навчання.
Джерело: https://np.pl.ua/


Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар