НА ПОЛТАВЩИНІ ШАХРАЙ ВІД ІМЕНІ ЛІКАРЯ ВИМАГАВ ГРОШІ

 


Він ошукав чоловіка майже на 20 тисяч гривень. Афериста впродовж трьох годин встановили поліцейські.

Поліцейські Лохвицького району встановили та затримали 28-річного мешканця сусідньої області, який підозрюється у вчинені шахрайських дій на території району. Фігурант представлявся громадянам лікарем та вимагав кошти на термінове лікування рідних, які начебто "травмувалися" в дорожньо-транспортних пригодах. 

Т.в.о. начальника слідчого відділення Лохвицького відділу поліції ПолтавщиниМихайло Грузін, зазначив:

"До нас 8 вересня звернувся за допомогою місцевий мешканець. Він повідомив, що його ошукали шахраї майже на 20 тисяч гривень. Зі слів чоловіка, йому зателефонував невідомий громадянин, який представився лікарем. У ході спілкування псевдолікар повідомив, що син потерпілого перебуває у медичному закладі і йому терміново потрібні кошти на лікування, оскільки він потрапив у ДТП.  Після того як у потерпілого забрали гроші, він зателефонував синові й зрозумів, що його ошукали. У  ході проведення оперативно розшукових та слідчих дій нам упродовж трьох годин вдалося встановити та затримати особу, яка ймовірно причетна до вчинення цього кримінального правопорушення. Виявилося, що це 28-річний чоловік із сусідньої області, який вже мав проблеми із законом. На часі він затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України". 

За фактом вчинення кримінального правопорушення слідчі Лохвицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі тривають слідчі дії. А також встановлюють причетність затриманого до вчинення аналогічних злочинів на території області та України. 

Джерело:

https://central-ua.tv/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар