УКРАЇНЦІ МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ЗАЛИШИТИ ЗАПИТ НА ВИЇЗД МОБІЛЬНОЇ БРИГАДИ

 


В Україні новий рекорд за кількістю хворих на СOVID-19. Сьогодні ця цифра складає 15 331. Найбільша динаміка захворювання – у Києві, Одесі, Черкаській та Сумській областях. МОЗ вже має алгоритм вирішення наявних проблем, що будуть розв’язані у найкоротший термін. З оновлень – відсьогодні громадяни України мають можливість залишити запит на виїзд мобільної бригади через всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Максим Степанов, міністр охорони здоров'я України 

- Єдиний номер контакт-центру 0-800-60-20-19. Тож якщо у вас є симптоми коронавірусної хвороби, але вам по якійсь причині не викликали мобільну бригаду, або ви не можете дозвонитися своєму сімейному лікереві, то вам варто телефонувати на ці контакт-центри і викликати мобільну бригаду, яка приїде і візьме мазок, щоб зробити тест.

Номер виклику - безкоштовний. Алгоритм виклику бригади екстреної медичної допомоги в Україні пр цьому залишається без змін. Номер виклику бригади екстреної медичної допомоги 103 діє. 

Ліжко-місць для госпіталізації хворих на COVID-19 та забезпечення киснем мало, наголошує Максим Степанов. Наразі в Україні під лікування хворих на коронавірусну хворобу відведено 57 446 ліжок, з яких забезпечено киснем 27 482 ліжка, вільних - 13 653. Ці дані збираються у щоденному режимі з кожної лікарні, визначеної для лікування хворих на COVID-19.

Заступниця міністра охорони Здоров'я Світалан Шаталова каже: в Україну сьогодні прибуде друга партія препарату «Ремдесивір» для лікування хворих з тяжким або середнім перебігом COVID-19.

Світлана Шаталова, заступниця міністра охорони здоров'я 

- Це друга поставка. Всього для закупівлі передбачено 28,2 тис. флаконів лікарського засобу, 14 тис. ми отримали близько двох тижнів тому, вони розподілені, доставлені в регіони в лікарні в повному обсязі, сьогодні надходить друга поставка.

Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров'я України готує проєкт із закупівлі вакцин COVID-19, а також обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн. 

Джерело: https://central-ua.tv/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар