НА ПОЛТАВЩИНІ ЗАТВЕРДИЛИ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ, ЯКІ ДІЯТИМУТЬ З 19 ГРУДНЯ

 


17 грудня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затвердили карантинні обмеження, які діятимуть з 19 грудня. 

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зазначив, що постанова Кабміну “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” набрала чинності. Оновлені карантинні обмеження почнуть діяти з 00:00 год. 19 грудня, повідомили у Полтавській ОДА.

Директор Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ Андрій Хайлов розповів, що в області зареєстровано 44 424 випадки підозр на COVID-19, підтверджених – понад 30 тисяч.

“Нині тих, що одужує, більше ніж тих, що захворіли. Така тенденція тримається протягом тижня. По області продовжують лікуватися більше 8 000 осіб”, – сказав Андрій Хайлов. 

Євген Греков наголосив на збільшенні кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу, проведенні поточної та заключної дезінфекції вогнища спалаху коронавірусу, зокрема й у домашніх осередках, облаштуванні закладів обсервації, виявленні та обслуговуванні одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

Регіональна комісія доручила райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об’єднаним тергромадам, структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади забезпечити виконання карантинних обмежень з 19 грудня 2020 р. до 28 лютого 2021 р. на території Полтавської області. 

Нагадаємо, нові обмеження забороняють:

  • Проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.
  • Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій.
  • Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.
  • Робота закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00. У ніч з 31.12 на 01.01 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00.
  • Релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів; на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Джерело: https://np.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар