ПРОБНЕ ЗНО–2021: КОЛИ СТАРТУЄ РЕЄСТРАЦІЯ

 


Цьогоріч вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою, порівняно з попереднім роком.

 

Про це повідомляютьна офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

 

На інфоресурсі зазначають, що реєстрація для участі в пробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно. Зареєструватися для участі в пробному ЗНО зможе кожен охочий на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

 

Щодо вартості проведення пробного ЗНО, то вона різнитиметься за регіонами й коливатиметься в межах від 195 до 255 грн.

 

Така різниця пов’язана з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи тому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо.

 

Крім того, у Центрі зазначають, що здорожчання пробного ЗНО зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань та підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду. Адже, через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році учасники зможуть вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, унаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою.

 

Також, зазначають, що наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин.

 

Зазначають, що під час проведення пробного ЗНО буде утворено експертні комісії з питань установлення порогу «склав / не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів.

 

З огляду на підвищення вартості пробного ЗНО, Український і регіональні центри оцінювання якості освіти намагаються компенсувати це додатковими можливостями для учасників.

 

Уже ухвалено рішення про те, що вони зможуть завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

 

Крім того, Український центр оцінювання якості освіти та ГС «Освіторія» за підтримки МФ «Відродження» підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти Українського центру докладно проаналізують кожне завдання й порадять, як отримати найвищий бал на ЗНО.

 

Джерело: https://zmist.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар