УКРАЇНА ЗАБРОНЮВАЛА 8 МЛН ДОЗ ВАКЦИН ВІД КОРОНАВІРУСУ. СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ПОЛТАВЩИНІ

 



На Полтавщині майже 50 тисяч людей, які за віком належать до групи ризику важкого перебігу коронавірусної хвороби. Їх рекомендуватимуть вакцинувати першими.

 

Наразі Полтавщині потрібно отримати щонайменше 100 тис. доз вакцин, адже вакцинація передбачає введення ін’єкції двічі з інтервалом у 21 день.

 

На щеплення такої кількості людей знадобиться приблизно пів року. Про це 30 листопада розповів перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Дмитро Лунін.

 

Одразу проводитимуть щеплення людям, яким виповнилося понад 65 років, медикам, людям з хронічними захворюваннями тощо. Наразі на Полтавщині працює майже 200 кабінетів щеплення. За попередніми розрахунками, щеплення від коронавірусу людей однієї з груп ризику триватиме майже 6 місяців, якщо кількість кабінетів не збільшать. Через це Департамент охорони здоров'я ПОДА має вивчити ситуацію з кабінетами щеплення.

 

Перші партії вакцини в країну можуть надійти навесні 2021 року. Видання «Слово і діло»пише, що Україна зарезервувала 8 млн доз вакцини від COVID-19 і планує їх отримати у межах Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19.

 

Одразу Україна має отримати не понад 2 млн доз, а вже до кінця 2021 року мають виділити до 8,3 млн доз вакцини. Цього буде достатньо для 20% населення країни. В уряді кажуть, що решту вакцин держава матиме закупити власними силами.

 

Заданими «Економічної правди», перша партія вакцин за програмою COVAX до України надійде не раніше травня.

 

Також Україна веде перемовини з компаніями Moderna та Pfizer-BioNTech.

 

 Перемовини перебувають на фінальному етапі, але результати перемовин не оголошують публічно через вимогу виробників.

 

На вакцини Україна планує витратити у 2021 році 19,4 млрд грн. Цих коштів вистачить на майже 38 млн доз препарату від Pfizer-BioNTech, якими можна буде провакцинувати 19 мільйонів українців.

 

Джерело: https://zmist.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар