НА ПОЛТАВЩИНІ СТАРТУЄ ЯЛИНКОВА КАМПАНІЯ

 


Напередодні свят лісівники планують реалізувати 55 тисяч 600 новорічних дерев (сосна). Ціни на ялинки від полтавських лісівників залишаються доступними та на рівні минулих років: ялинку розміром 1 м можна придбати в середньому за ціною від 55 гривень.

Новорічні дерева заготовляють на спеціальних плантаціях, а також під час проведення лісогосподарських заходів – рубок догляду — важливого виду рубки для майбутніх деревостанів у хвойних молодняках лісових культур до 10 річного віку, повідомляє Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Наразі розпочалася торгівля ялинками для гуртових покупців. Відповідно до потреб, для населення торгівля розпочнеться у другій половині грудня. Новорічні дерева можна буде придбати у кожному лісгоспі чи лісництві, також будуть організовані виїзні торговельний майданчики, ярмарки й ринки (про них ми повідомимо згодом) – зазначили в управлінні.

Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками.

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості та форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки, – додали в обласному управлінні.

За кожне зрубане в передноворічний період хвойне дерево на порушників накладається штраф і стягується збиток. Браконьєр відшкодує від 520 до 2350 гривень.

Нагадаємо, минулого року напередодні свят реалізувати 92 546 штук новорічних ялинок на суму понад 5 млн гривень.

Джерело: https://np.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар