Скільки мандаринок можна з’їдати в день: відповідь дієтологів

 


Можна з’їдати чотири мандарини разом з білими прожилками. Цей фрукт корисний, в ньому міститься багато вітаміну С, а калорійність його – низька.

Лікар-терапевт, дієтолог Катерина Бурляєва зазначила, що мандарини мають невелику калорійність, що дозволяє їх рекомендувати людям, які стежать за своєю фігурою.

“Мандарини містять дуже багато вітаміну С, крім того, в них присутні вітаміни групи В, вітамін А, каротин, кальцій, магній, фосфор, всього близько 10-15 вітамінів і мінеральних речовин. За словами Бурляєвої, мандарини можна і треба їсти з білими прожилками, бо це клітковина, вона допоможе нормалізувати засвоєння простих вуглеводів. Особливо корисно це для людей, які страждають на цукровий діабет”, – наголосила лікар.

Водночас протипоказані мандарини людям із загостренням хвороб шлунково-кишкового тракту, а також з алергічними реакціями. Найчастіше алергічна реакція виникає на олії, які містяться в шкірці мандарина, в такому випадку, якщо людині запропонувати вже очищений фрукт, то можливо, частини алергічних реакцій можна буде уникнути, підкреслила дієтолог.

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар