ЯК ОТРИМАТИ “ДОСТУПНІ ЛІКИ” ДЛЯ КОГОСЬ: АЛГОРИТМ ДІЙ

  


Після того, як рецепт на “Доступні ліки” став електронним, пацієнтові не обов’язково самому вирушати в аптеку. Номер е-рецепту легко переслати чи повідомити рідним або навіть сусідці. І вони отримають “Доступні ліки” за нього. 

У Національній службі здоров’я надали алгоритм дій, коли необхідно, щоб хтось отримав “Доступні ліки” для пацієнта.

Для цього потрібно:

– Мати електронний рецепт на “Доступні ліки”, який випише сімейний лікар. А далі необхідно записати або продиктувати 16-значний номер рецепту та 4-значний код підтвердження тим, хто отримуватиме ліки в аптеці.

– Пояснити тим, хто отримуватиме препарати, лікам якого саме виробника пацієнт віддає перевагу.

“Доступні ліки” можна отримати як безоплатно, так і з невеликою доплатою. Список лікарських засобів, які входять до програми “Доступні ліки”, а також розміри доплати за упаковку є на сайті НСЗУ. Варто попередити тих, хто отримуватиме ліки, про необхідність доплати, якщо вона буде потрібна.

– Коли рідні або знайомі пацієнта звернуться в аптеку, вони мають повідомити фармацевту 16-значний номер е-рецепта. Далі – обрати із запропонованих фармацевтом торговельних найменувань лікарських засобів саме той, якому віддає перевагу пацієнт. Варто переконатися, що необхідне торговельне найменування лікарського засобу у потрібній кількості є в наявності. З’ясувавши розмір доплати у разі, якщо буде обрано препарат з доплатою, необхідно назвати 4- значний код підтвердження фармацевту. Фармацевтичний працівник в електронній системі охорони здоров’я накладе електронний підпис. Тільки тоді е-рецепт буде погашено.

Джерело: https://np.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар