2021 РІК ПРИСВЯТИМО ОНОВЛЕННЮ МЕНЮ У ШКОЛАХ, – ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА

 


З 1 січня в Україні запрацював новий Санітарний регламент для шкіл. Серед іншого він передбачає оновлення харчування школярів.

Відтак, у шкільних їдальнях заборонено годувати дітей сосисками, м’ясними та рибними продуктами, реалізовувати енергетичні та кавові напої.

“Діти – наше майбутнє. Від здоров’я кожної дитини залежить добробут усієї нації. Можливо, це звучить пишномовно, але це правда. Кожен батько та мати хочуть, щоб їхні діти харчувалися здоровою їжею як вдома, так і в школі”, – написала перша леді України Олена Зеленська на своїй сторінці у фейсбук.

“Крім того, у 2020 році вперше було виділено державну субвенцію для шкіл. Вона була використана для закупівлі обладнання й модернізації харчоблоків у 1908 закладах. Нова методологія закупівель та система НАССР зі свого боку допомагають посилити контроль якості та знизити ризик постачання до шкільних їдалень небезпечних і неякісних продуктів. Без цієї роботи впроваджувати зміни у шкільних їдальнях було б неможливо. 2021 рік ми присвятимо оновленню меню у школах”, – зазначила Олена Зеленська.

Джерело:https://np.pl.ua/

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар