РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ АРХІЄПИСКОПА ПОЛТАВСЬКОГО І КРЕМЕНЧУЦЬКОГО ФЕДОРА


 

«Святкуючи Світле свято Різдва Христового, ми повинні мати тверду надію на Бога. Незважаючи на хаос, в який входить сучасний світ…»

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора боголюбивим пастирям, кліру і всім вірним Полтавської єпархії Православної Церкви України

Дорогі браття і сестри!
Христос народився! Славімо Його!
Ми прожили складний рік. Рік викликів і випробувань. Пандемія коронавірусу, економічна і політична криза, непевність у майбутньому. Сучасне життя ставить перед нами багато запитань і здавалося б, невирішених проблем. Ми прагнемо до змін, але для цього потрібно прикласти багато зусиль, вчитися згуртованості, викорінювати у собі багато згубних звичок, прививати відповідальність.
Усі ми відчуваємо власну неміч у прагненні до добра і справжньої моральної свободи. Як легко ми впадаємо у залежності від соціальних мереж, телебачення, слави, грошей і багато чого іншого. І як насправді тяжко досягти моральної внутрішньої свободи. За словами преподобного Макарія Великого, гріх змішався із природою людини, проник у найглибші сторони нашої душі, отруїв усі згини і суглоби тіла. Хвороба гріха виявляється у поведінці всього людства. Людські спільноти, які відкинули Бога, заплутувалися в тенетах своїх безумних ідей. Чинили жахливі антилюдські експерименти.
Викорінити зло, яке живе в нашій природі, зусиллями власного розуму і волі неможливо. «Бо не можливо людині викорінити гріх власною силою. Боротися з ним, противитися, наносити і приймати рани – це в твоїх силах; а викорінити – Боже діло...» – наголошує святий отець.
Різдво Христове стало величною і таємничою подією у людській історії. Творіння отримало можливість з’єднатися з Богом, а людина – очиститися від гріха, освятитися і уподібнитися Богові.
Незважаючи на хаос, в який входить сучасний світ, ми, християни, маємо тверду надію на Бога. Християнин завжди дивиться з надією і радістю у майбутнє. У нього не повинно бути занепаду й смутку, адже Господь вчинив нам милість і Сам прийшов до нас. Звершилася повнота часу, збулися пророцтва – у світ прийшов Син Божий! Бог став Сином Людським, щоб сини людські стали синами Божими!
Святкуючи Світле свято Різдва Христового, ми повинні мати тверду надію на Бога. Він не залишить нас в земних скорботах. Український народ впродовж століть перетерпів багато страждань. У тяжкі хвилини випробувань ми зверталися до Бога і Він завжди подавав нам Свою благодатну допомогу. Бог втілився заради нас. Він зміцнює нас у духовній боротьбі з гріхом, дарує нам радість, щоб ми, перемагаючи зло, могли з року врік прославляти втіленого Христа.
Нехай це світле і радісне свято буде нам дороговказом і світлом на нашому життєвому шляху. Нехай вселяє у нас теплу надію на краще майбуття нашого народу, нашої держави. Нехай надихає нас на віддане служіння своїй Батьківщині. Нехай зміцнює нашу любов до Православної віри і Помісної Православної Церкви.
У ці святкові різдвяні дні щиро вітаю все духовенство Полтавської єпархії, благочинних, настоятелів храмів, увесь клір. Нехай Господь благословляє Вашу працю, спрямовану на розбудову Православної Церкви України. Щиро вітаю з Різдвом Христовим воїнів Полтавщини, які захищають наш народ від агресора на Сході України. Молитовно зичу Вам міцності духу і Божої допомоги у звершенні подвигів. Вітаю зі святом представників обласної та місцевих влад. Нехай любов до Бога і людей керують вашими вчинками. Вітаю усіх вірних Полтавської єпархії! Бажаю міцної віри та любові до Бога і рідного краю! Жодні випробовування і диявольські спокуси нехай не зведуть нас зі шляху виконання заповідей Христових. Нехай благословення Господа нашого Ісуса Христа перебуває з усіма вами!
Христос народився! Славімо Його!
ФЕДІР,
АРХІЄПИСКОП ПОЛТАВСЬКИЙ І КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ.
Різдво Христове
2020/2021 рік
м. Полтава


Джерело: обласна газета "Село полтавське"
Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар