ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ПРОТИ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ



 Із 1 січня 2021 року по всій Україні зросли тарифи на тепло та електроенергію. На тлі соціально-економічної кризи через пандемію коронавірусу це дедалі загострило напругу. Стрімка інфляція, скорочення робочих місць, зростання тарифів на житлово-комунальні послуги — ці чинники негативно впливають на якість життя громадян та уже призвели до соціальної непокори.

Підвищення вартості транспортування газу та ціни на енергоносії призвело до того, що нині жителі міст і сіл Полтавської області почали масово виходити на акції протесту. Перекриваючи дороги, виходячи на мітинги до адміністративних установ, люди вимагають від влади зберегти тарифи, які діяли до 1 січня 2021 року. Їх можна зрозуміти — люди мусять віддавати останні гроші, щоб сплатити захмарні платіжки, у той же час лишаючись фактично без засобів до існування.

Тож депутат Полтавської обласної ради Олексій Матюшенко закликав колег не залишатися осторонь проблем мільйонів людей, яких зростання тарифів на житлово-комунальні послуги ставить на межу виживання: «Ми, як представники органів місцевого самоврядування, повинні захистити права та інтереси людей».


Позиція Полтавської обласної ради лишається чіткою і послідовною: депутати категорично проти підвищення тарифів на газ та електроенергію для населення. Особливо у період, коли через епідемію коронавірусу та падіння економіки мешканці області опинилися на межі виживання. У нинішніх реаліях — підвищення цін для людей може обернутися гуманітарною катастрофою.

Також Олексій Матюшенко разом із депутатами Фракції ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗІЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ» вважають за необхідне невідкладно ввести мораторій на підвищення тарифів на газ та послуги з розподілу природного газу для населення до припинення карантину в Україні. Цього можна досягнути тільки зафіксувавши ціни на газ та його доставку на рівні листопада 2020 року та перерахувати виставлені до сплати рахунки у відповідності до тарифу, встановленого станом на 30 листопада 2020 року.

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар