ЧИ ПОДОРОЖЧАЄ ПШЕНИЦЯ В ЧОРНУХАХ?


 Хто притримав урожай, той виграв: українська пшениця стрімко дорожчає

!!!!! У портах України ціни на пшеницю сягнули позначки 9000 грн за тонну.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ». Зазначається, що на поточному тижні в портах України (майданчик СРТ-порт) продовжується зростання цін на пшеницю, причому ще активнішими темпами.

«Даний тренд обумовлений, з одного боку, стрімким подорожчанням зерна на базисі FOB відповідно до динаміки на світовому ринку в цілому і російському зокрема на тлі зниження експертами USDA прогнозу світового виробництва (перш за все за рахунок Китаю) і кінцевих запасів пшениці в 2020/21 МР – до 772,6 і 313,2 млн тонн (що, як і раніше, перевищує показники попереднього сезону), а також з огляду на наміри уряду РФ, крім квот, підняти експортне мито на пшеницю й не обнуляти його з нового сезону. З іншого боку, зростанню цін сприяють стримування продажів аграріями та висока конкуренція на внутрішньому ринку між трейдерами та переробниками», – прокоментувала ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

Так, якщо за підсумками минулого тижня закупівельні ціни на пшеницю в глибоководних портах України зросли в середньому на 100-300 грн за тонну, то з початку поточного тижня вони зросли ще на 500-700 грн за тонну і станом на 15 січня в основному становлять 8850-9300 і 8750-9150 грн/т СРТ-порт відповідно на зерно 2 класу і фураж, тим самим подолавши рівень 9000 грн/т і в черговий раз оновивши історичний максимум.

Джерело: обласна газета "Село полтавське"
Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар