Зеленський підписав закон, що дозволить ОДА залучити кредитні кошти на ремонт доріг

Президент Володимир Зеленський підписав закон, завдяки якому обласні державні адміністрації зможуть залучити додаткове фінансування у вигляді кредитних коштів на ремонти доріг місцевого значення у 2020 році.

Прем'єр розповів, скільки грошей буде виділено на відновлення ...
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Згідно з документом, 90% загального обсягу субвенції розподіляється між місцевими бюджетами (крім бюджету Києва). Розмір субвенції залежатиме від протяжності автомобільних доріг місцевого значення в адміністративно-територіальній одиниці станом на 1 січня року, що передує плановому.
Ці кошти можуть спрямувати на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах у розмірі не більше 20% обсягу такої субвенції.
Також ці кошти можна використати на погашення та обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми й зовнішніми запозиченнями.
Йдеться про ті позики, які були потрібні для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності у розмірі не більше 30% обсягу такої субвенції
Цей законопроєкт Верховна Рада ухвалила 4 червня 2020 року.
Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар