УРЯД ЗМІНИВ ТА ДОПОВНИВ КРИТЕРІЇ ВІДНЕСЕННЯ РЕГІОНІВ ДО “ЧЕРВОНОЇ ЗОНИ” ТА ОБМЕЖЕННЯ В НІЙ


3 серпня регіони України поділили за рівнем поширення коронавірусного захворювання на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони.
12 серпня під час засідання Уряд змінив та доповнив критерії віднесення регіонів до “червоної зони” та обмеження в інших зонах.
Поспілкувавшись з органами місцевого самоврядування ми вирішили змінити та доповнити критерії віднесення регіонів до “червоної зони” та обмеження в інших зонах, – повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Та додав, що сподівається, що місцева влада з розумінням поставиться до карантинних обмежень, адже мова йде про життя і здоров’я українців.
Нові зміни до карантину — це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу. Ми вирішили зробити ще зручнішими та зрозумілішими критерії, за якими визначається територіальна приналежність регіону до зони небезпеки: червоної, помаранчевої, жовтої чи зеленої, — розповів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
За словами очільника МОЗ, зміни стосуються, зокрема, показників, за якими визначається приналежність адміністративної одиниці до карантинної зони. 
Йдеться про динаміку захворюваності та кількість випадків захворювання, і ми пропонуємо об’єднати це в один показник – і рахувати, виходячи з кількості нових випадків на 100 тис. населення за попередні 14 днів. Це зрозуміліший показник, — сказав Максим Степанов.
Та зазначив, що МОЗ вносить зміни до пункту про кількість заповнених ліжок.
Ми намагалися врахувати всі нюанси. Ми запровадили коефіцієнти щодо кількості людей, які проживають на території адміністративної одиниці. Ми вдосконалили постанову з точки зору її зрозумілості. Також ми вдосконалюємо роботу з контактними хворими. Дуже важливо працювати із людьми на самоізоляції, які повинні залишатися вдома, — резюмував Максим Степанов.
Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 1433 нових випадки COVID-19. На 12 серпня лабораторно підтвердили 84548 випадків захворювання.
Джерело:



Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар