ОНОВЛЕНИЙ ПОРЯДОК НАДАННЯ СУБСИДІЙ: ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ

 


Відтепер мають змогу отримувати субсидію ті, хто протягом року успадкували житло, та в кого є прописані особи, які офіційно працюють за кордоном.

 

Такі нововведення прийняли учора, 16 грудня, на засіданні Уряду.

 

Як повідомляють у Мінсоцполітики, таким чином удосконалили порядки надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

 

Зокрема, надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є ті, хто офіційно працює за кордоном, але у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного вікую.

 

Також, надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та тим, хто не має доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на сьогодні житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії).

 

Крім того, встановлено порядок повернення надміру. Тобто помилково виплачених громадянам пільг та житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

 Джерело: https://zmist.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар