НА ПОЛТАВЩИНІ РОЗПОЧНУТЬ РЕОРГАНІЗАЦІЮ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЙ ЛІКВІДОВАНИХ РАЙОНІВ

 


В Україні завершується децентралізація. У межах реформи на Полтавщині сформували 4 укрупнених райони, де працюватимуть 4 районні ради та 4 районні державні адміністрації (РДА).

 

16 грудня український уряд ухвалив Порядок утворення та реорганізації райдержадміністрацій. У ньому прописані передача майна, права та обов’язки РДА, що припинили роботу у межах зміни адміністративного устрою. Нову карту Полтавщини на графіках можна знайти тут.

 

У Полтавській області залишаться:

  • Лубенська районна державна адміністрація;
  • Миргородська районна державна адміністрація;
  • Полтавська районна державна адміністрація;
  • Кременчуцька районна державна адміністрація.

Процес реорганізації контролюватиме Полтавська облдержадміністрація. Цьогоріч РДА також займаються формуванням проєктів районних бюджетів. Їх подають на затвердження райрадам.

Раніше райради були в усіх 25 районах Полтавщини. Тепер в області буде 4 укрупнених райони. Приміщення реорганізованих райрад мають передати районним радам-правонаступникам. Укладати угоди на утримання приміщень буде районна рада в адміністративному центрі.

 

У грудні Президент України підписав закон, що передає повноваження новобраним радам та сформованим територіальним громадам. Закон дозволяє передати громадам землі та державне майно на території громад. Також у законі сформулювали бюджетні ресурси, права та обов’язки нових районних рад.

 

У межах децентралізації на Полтавщині скоротили кількість районів з 25 до 4. Так само зменшили кількість районних рад. Так само зменшили кількість районних рад. В області залишили Полтавську, Лубенську, Миргородську та Кременчуцьку районні ради. У трьох з них уже провели перші засідання сесії.

 

Після укрупнення райони не будуть позбавлені повноважень повністю. За ними лишаються функції, які не можуть на себе перебрати громади.

 

Власне, це і є причиною збереження рівня районів у територіальному поділі України.

 

Джерело: https://zmist.pl.ua

 

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар