ГОЛОВА УКРАВТОДОРУ НАЗВАВ ВАРТІСТЬ КІЛОМЕТРА ДОРОГИ

 


Цього року вартість дорожніх робіт вдалося знизити, в тому числі, завдяки зміні процедури підготовки проєктів.

У 2020 році середня вартість будівництва і ремонту одного км доріг склала 20,6 млн гривень, що на 4,5 млн грн менше, ніж роком раніше. Про це на підсумковому заході МЕРЕЖА: форум дорожньої галузі повідомив голова Укравтодору Олександр Кубрак, пише Корреспондент.biz.

Крім зниження вартості робіт, він також відзначає поліпшення якості доріг і їх безпеку.

Цього року з дорожньою основою близько 90% реалізованих проектів. Саме дорожня основа забезпечує довговічність експлуатації дорожнього покриття.

"Цього показника вдалося досягти за рахунок поточного середнього ремонту, де основа посилювалася на 81,2% проектів (для порівняння - в 2018 році таких проектів тільки 45,6%, а в 2019 - 52,7%)", - зазначив Кубрак.

Також він розповів про економію коштів на 7,8% на торгах.

"Командою Укравтодору проведена величезна робота для того, щоб зменшити вартість проектів ще до того, як вони будуть закуповуватися через систему Prozorro. На відміну від попередніх років, цього року такі інструменти, як експертиза проектів, а також розгляд проектів на V секції, використовували по-максимуму", - повідомив голова Укравтодору.

Він зазначив, що цьогоріч ці заходи стали обов'язковими для всіх дорожніх проектів, тоді як раніше їх застосовували вибірково.

Джерело: https://central-ua.tv/

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар