КІБЕРПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА УГРУПОВАННЯ У ТОРГІВЛІ ПСИХОТРОПАМИ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ

 


Гроші від покупців отримували на електронні гаманці, а товар розповсюджували методом так званих «закладок». Поліцейські вилучили психотропи на понад 4 мільйона гривень. Розповсюджували наркотики на території 3 областей, у тому числі – й Києві. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Збували товар через мережу Інтернет. У сітці було задіяно 17 громадян. Організатор – 23-річний чоловік. Фігуранти створили власний вебсайт та канал у месенджері з продажу наркотиків, які розповсюджували на території Київської, Сумської та Харківської областей методом «закладок». 

Зловмисники закуповували «оптові» партії наркотичних речовин, які фасували та перепродавали. 

учасник угруповання 

- Мені давали просто товар, ми його клали до тайників, фотографував і скидав фото тій людині, яка мені давала це. І він займався реалізацією. 

- Скільки платили за кожну «закладку»?

- 57 гривень, і це працював 1,5-2 місяці.

- Скільки «закладок» за цей час зробили?

- Більше 1000.

Гроші від покупців отримували на анонімні гаманці електронної платіжної системи, які в подальшому конвертували в криптовалюту Bitcoin та обготівковували в пунктах обміну валют.

Ольга Міщенко, нач. сектору управління протидії кіберзлочинам в Харківській області

- Організація існувала з 2016 року, обсяги продажу наркотичних речовин і психотропних засобів складає за місяць від 5 до 10 кілограмів. В ході обшуків вилучено 27 одиниць комп'ютерної техніки, 40 телефонів, 37 банківських карток та стартових пакетів. Особливо небезпечна психотропна речовина PVP. Вагою понад 4 кілограма, а вартістю понад 4 млн гривень.

У проведенні обшуків було задіяно спецпідрозділ «КОРД» та бійців полку поліції особливого призначення. Зловмисників затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора. Дев'ятьом фігурантам повідомлено про підозру у вчинені правопорушень, передбачених ст.255. Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам, – позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим фігурантам. 

 Джерело: https://central-ua.tv

 

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар