КАБМІН ЗНИЗИТЬ ЦІНУ НА ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

 


З ініціативи Президента України тарифи на газ для населення буде знижено. 

Про це йшлося на енергетичній нараді Кабінету Міністрів, представників Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, очільника НАК «Нафтогаз України» та фахівців у галузі економіки, електро- та газової енергетики. Передбачається запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період до завершення карантинних обмежень або поточного опалювального сезону. Пропонована ціна – 6,99 грн за кубометр. На сьогодні вона – найнижча на українській біржі.

Юрій Вітренко, в.о. Міністра енергетики України

- Із 1 лютого усі споживачі України будуть сплачувати суттєво менше за природний газ. Ціна буде знижена у середньому для населення України із 9 тисяч 600 гривень до відповідно 6999. Якщо у гривнях, то це відповідно із рівня 9,7 гривень до рівня 7 гривень.

Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України 

- Дана ціна буде обов’язковою для застосування для всіх абонентів, приватних осіб, які отримують газ в Україні. Окрім цього, є ряд рішень по цінах за розподіл газу, так звана абонплата. Також ми опрацювали його із профільним комітетом, з депутатами Верховної Ради. Також будемо просити про прийняття відповідного законопроєкту і зниження ціни у галузі розподілу газу і зменшення цієї абонплати також.

Джерело: https://central-ua.tv

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар