КАРАНТИННІ ЗАХОДИ НЕ ДОЗВОЛИЛИ ВІДЗНАЧИТИ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ У ЧОРНУХАХ ТАК, ЯК В ПОПЕРЕДНІ РОКИ


 

Чорнухинщина відзначила День Соборності України

Виповнилося 99 років з того часу, коли на багатолюдному зібранні в Києві на Софійській площі урочисто проголосили про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину, незалежну Українську республіку. З цієї нагоди, в районному Центрі культури і дозвілля селища Чорнухи, відбулися урочистості та тематичний святковий концерт «Моя вільна, соборна держава».


Участь у заході взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудових колективів райцентру, громадськості, учасники АТО, мешканці селища.

Присутніх із Днем Соборності щиро привітали голова райради Надія Кривчун, заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик, т.в.о. військового комісара Чорнухинського райвійськкомату майор Микола Литвиненко. Вони відзначили, що історія будь-якого народу містить періоди та події, які є вирішальними і доленосними. Однією з таких подій стало 22 січня 1918 року, коли Українська Центральна Рада прийняла Четвертий Універсал – державно-правовий акт, що проголошував незалежність Української Народної Республіки від Росії. Наступним кроком стало проголошення через рік Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Також наголосили, що в районі здійснюють та заплановано чимало заходів, спрямованих на виконання Указу Президента України від 22 січня 2016 року № 17 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років».

Як і майже сто років тому, для відстоювання своїх національних інтересів Україні є вкрай важливою єдність українських земель й українського народу, цілісність території нашої держави. Єдність у всіх її проявах є головною умовою сили та незалежності України на сучасному етапі розвитку.

Керівники району побажали, щоб любов до рідного краю згуртувала всіх для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної України. У ході урочистостей відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції» вручили лейтенанту Вячеславу Козленку.


Також в закладах загальної середньої освіти району проведено виховні години, бесіди, тематичні уроки з історії України.


Джерело: https://np.pl.ua/2018/01/chornuhynschyna-vidznachyla-den-sobornosti-ukrajiny/

Поділитись на Google Plus

Автор Василий Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар