КРАЇНИ ЄС ВКРАЙ ЗАЦІКАВЛЕНІ В УКРАЇНСЬКИХ МЕДИЧНИХ КАДРАХ, – СТЕПАНОВ

 

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, під час брифінгу, повідомив, що через пандемію коронавірусу країни ЄС вкрай зацікавлені в українських медичних кадрах.

Заробітна плата лікарів із наступного року має становити мінімум 23 тис. грн, середнього медперсоналу — 17 тис. грн, молодшого медперсоналу — 12 тис. грн. Треба враховувати, що країни ЄС вкрай зацікавлені в українських медичних кадрах. Підвищення заробітних плат медпрацівникам критично необхідне, щоб попередити їх масовий виїзд за кордон, – повідомив Максим Степанов.

За його словами, в бюджетний запит МОЗ закладено кошти на відшкодування повної вартості надання медичної допомоги пацієнтам. Наприклад, за розрахунками МОЗ, вартість лікування онкологічного захворювання у 2021 році становитиме близько 60 000 грн на одного пацієнта замість 17 834 грн, які були закладені у 2020 році.

Також окремо виділені онкогематологічні захворювання (рак крові), на лікування яких закладено тариф у розмірі 101 000 грн. Програма реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки», яка була запроваджена для зменшення фінансового навантаження на пацієнтів та збільшення доступності ліків, у наступному році потребуватиме фінансування у розмірі 4 млрд 700 млн грн замість 1 млрд 71 млн грн, що були профінансовані у 2020 році.

 

Джерело: https://np.pl.ua

Поділитись на Google Plus

Автор Інформаційний центр

0 Коментарів:

Дописати коментар